Alles mag er zijn

Ouderschap vanuit het hart is voor jou als bewuste ouder die nog bewuster wil worden van zichzelf tijdens de opvoeding. Hierdoor kan jij transparanter en opener communiceren, zowel met je kind(eren) als naar elkaar als ouders. Je leert grenzen aan te geven vanuit je kracht en niet vanuit macht. Om dat te kunnen is het van belang dat je durft te voelen wat er met jezelf gebeurt in het contact met de ander.

Gevoelens de ruimte geven

Onze gevoelens ruimte durven geven in contact met anderen is niet vanzelfsprekend, laat staan naar je kind(eren). Je zit veel in je hoofd en je bent druk met van alles. Je vraagt je regelmatig af,  ben ik wel een goede ouder? Je maakt je zorgen of je kind wel goed tot zijn of haar recht komt in deze onrustige tijd. Ouderschap vanuit het hart zorgt ervoor dat er plek is voor al je gevoelens, zodat je als ouder meer in verbinding bent met jezelf en de ander. 

Wil jij als bewuste ouder….

  • meer ruimte voor jezelf? 
  • meer tijd voor jezelf?
  • wil je vriendelijker zijn voor jezelf?
  • een sterkere band met je kinderen?
  • regelmatiger contact met jezelf en je kind? 

Stimuleer je kinderen in hun eigen authenticiteit. Wanneer al onze gevoelens er mogen zijn, hoeven we geen problemen meer op te lossen. Wat een opluchting is dat. Angst, boosheid of verdriet wil gevoeld worden, niet opgelost worden. Liefdevol ouderschap kan dan tot bloei komen.

GRATIS e-book met oefening en mogelijkheid voor een kennismakingsgesprek

Ga direct aan de slag met ouderschap vanuit het hart en download dan het e-book!

Of doe mee met een workshop!

Maak kennis met de cursus en ervaar of je bewuster met je eigen gevoelens in de opvoeding aan de slag wilt.
Wellicht voel je een 'ja'!
workshop

Ouderschap vanuit het hart

De cursus Ouderschap vanuit het Hart is gebaseerd op mijn jarenlange ervaring. Ik werk ruim 40 jaar met verschillende doelgroepen en ben vaktherapeut beeldend. Ik combineer het reguliere met een holistische benadering. Sinds 2007 heb ik een eigen praktijk als beeldend/gezinstherapeut, en sinds 2019 samen met mijn partner Wim een gezinshuis. Ik heb brede ervaring opgedaan in het begeleiden van kinderen, jongeren, volwassenen en echtparen met verschillende hulpvragen. Ik maak gebruik van mijn systemische kennis en ervaring om alles zichtbaar te maken wat nog gezien wil worden. Als ik daarbij ook de paarden kan inzetten, levert dat vaak een grote bijdrage in het proces. 

Marian
Marian
Lees verder
Wat ik heel fijn vind in de begeleiding van Erna, is dat erkend wordt dat ouder en kind nauw verbonden zijn. Als een kind een probleem heeft, dan komt dit vaak door onderliggende thema’s van het gezin, die een kind draagt. Door hier samen met Erna aan te werken komt er meer rust en ruimte. Het belangrijkste dat ik geleerd heb, is dat alles er mag zijn, en dat mijn gevoel het allerbelangrijkste is. We hebben afgeleerd om naar ons gevoel te luisteren. Als we wel naar ons gevoel luisteren, doen we dat waarvoor we zijn bedoeld.
Erwin
Erwin
Lees verder
Het belangrijkste dat ik geleerd hebt bij Erna, is dat als iemand problemen heeft in de thuissituatie of op school, dat je dit niet weg moet stoppen. Je moet als ouder niet gelijk stappen ondernemen. Het ligt niet alleen bij jouw kind, maar als je de spiegel wordt voorgehouden, dan zie je dat er een kern is die begint bij jezelf. Vaak ben je je daar niet bewust van. Durf in de spiegel te kijken.
Wilma van 't Rood
Wilma van 't Rood
Lees verder
Een aantal jaren geleden kampte ik met veel angsten. Ik ging naar een psycholoog waar ik merkte dat ik alleen in mijn hoofd zat. Ik miste het gevoel. Bij Erna voelde ik gelijkwaardigheid, ik durfde mij kwetsbaarder op te stellen en er kwam steeds meer balans tussen gevoel en verstand. Bij Erna ‘leerde‘ ik om mijn gevoel te uiten. Stapje voor stapje kwam ik weer in mijn lichaam en mijn gevoel. Ik kon de angsten beter invoelen en aanvaarden. Mijn hart ging weer open en kon ik zelfliefde voelen. Dat heeft mij gevormd tot wie ik nu ben: een liefdevol mens, die leeft en werkt vanuit het hart.
Previous
Next

Aanbod

Ouderschap vanuit het hart

LIVE CURSUS
In acht bijeenkomsten ben je bewuster van je gevoelens en kun je deze de ruimte geven als ouder.
ONLINE CURSUS
Wil je liever online aan de slag? Dat kan. In acht modules ervaar je meer plezier in het ouderschap.

INDIVIDUEEL of RELATIE TRAJECT

Soms heb je even alle aandacht voor jezelf nodig om je taak als ouder (s) goed op te kunnen pakken. 

SCHOOLVERLICHTING

Wil je kind in de klas meer rust in zichzelf te ervaren? We kunnen hen dit laten ervaren in de klas tijdens 6 lessen met de thema’s aandacht, gevoelens, zelfvertrouwen, liefde en angst, dankbaarheid, samenwerking en verbinding.

Lees verder…

Kennismaken

Wil je alvast op je gemak kennismaken met Ouderschap vanuit het hart? 


Met dit E-book kun je al de eerste stappen zetten om je als ouder weer jezelf te voelen en meer ontspannen in het leven te staan. 


Vul hiernaast je gegevens in en je kunt het direct downloaden. Ga direct aan de slag met een oefening en maak gebruik van de mogelijkheid om een kennismakingsgesprek aan te vragen. 

Download het E-book

Lees de privacyverklaring over de verwerking van de gegevens.